Kontakt oss
Man - Fre: 08.00 - 16.00  (+47 23 38 00 00)

Gainsborough

Gainsborough er en engelsk leverandør av ulike typer badekar designet for bruk av eldre og funksjonshemmede. De er en del av Gainsborough Healthcare Group og har designet og utviklet ulike badekarløsninger siden 1988.

Funksjonalitet i fokus

Det å kunne ta seg et avslappende bad og tilbringe litt kvalitetstid for seg selv er noe alle burde unne seg. Likevel har ikke alle mennesker mulighet til å komme inn og ut av et vanlig badekar. Da kan et badekar med dør være løsningen.

En dør plassert lett tilgjengelig på badekaret sikrer lav innstegshøyde og gir en enkel adkomst til badekaret. Dette gjør at de som har vanskeligheter med å komme ut og inn av et vanlig badekar også kan nyte et avslappende bad.

Gainsboroughs mål er at alle skal kunne nyte et godt og trygt bad. Dette står derfor i hovedfokus når de utvikler nye produkter. Det handler om å forstå brukerens behov, slik at alle kan nyte den perfekte badeopplevelsen.

Derfor leveres badekarene i mange ulike modeller – både sittebadekar med integrert sete og liggebadekar med full lenge. Badekarene har et moderne utseende som passer godt inn i de fleste hjem.

Se de ulike modellene

Velvære for bruker og pleier

Dersom du har behov for mer assistanse for å komme ut og inn av badekaret finnes det også modeller med integrert badestol. Stolen sikrer en jevn og trygg forflytning av den badende og sparer samtidig eventuelle pleiere for tunge løft. Denne typen badekar kan leveres med fast høyde eller med høyderegulering.

E thøyderegulerbart badekar gir pleieren muligheten til å heve og senke badekaret. Man kan justere badekaret til riktig arbeidshøyde ved et enkelt knappetrykk. På den måten unngår pleieren tunge løft og belastningsskader.

Ezion håndkontroll

Badekaret betjenes enkelt med den medfølgende håndkontrollen.

Overskrift

Den badene plasseres i badestolen. Armstøttene på stolen kan felles opp slik at de ikke er i veien, og deretter felles ned igjen når brukeren er på plass. Armstøttene gir ekstra trygghet ved forflytning og under bading.

Overskrift

Ved et enkelt knappetrykk forflytter badestolen seg opp og over badekaret. Stolen flyttes inn og ut av badekaret i et jevnt tempo og sikrer en uanstrengt og trygg forflytning av den badende.

Overskrift

Juster badestolen til riktig arbeidshøyde for pleieren. Deretter heves badekaret opp rundt badestolen. Dette sikrer en optimal arbeidsstilling for pleiepersonalet, som igjen forebygger belastningsskader.

Hygienisk rent med BioCote

Alle badekarmodeller fra Gainsborough produseres med BioCote antimikrobiell teknologi. Denne verdensledende teknologien reduserer bakterieveksten med opptil 99,9% og gir livslang antimikrobiell beskyttelse som hindrer vekst av bakterier og sopp.

BioCote er en sølv-ione teknologi som sikrer at skadelige mikrober ikke kan overleve på behandlet materiale. Overflatene på alle Gainsboroughs badekar inneholder denne teknologien. Overflatebehandlingen er usynlig og helt trygg.

Effektivt

80% av bakteriene dør innen 15 minutter etter badekaret har vært i bruk. 2 timer etter bruk vil 99% av bakteriene være døde. Dette betyr at man ikke behøver å benytte aggressive midler for å desinfisere badekarene.

Holdbart

BioCote-teknologien er ekstremt holdbar og vil fungere hele badekarets levetid. I motsetning til flytende desinfeksjonsmidler blir BioCote integrert under produksjonen av badekarene og kan ikke vaskes av eller slites bort.

Sikkert

Sølv betraktes som ikke-giftig og er et sikkert og naturlig alternativ til syntetiske og organiske antimikrobielle stoffer som f.eks. Triclosan.

Hvordan fungerer BioCote-teknologien?

  • Mikrober forurenser overflaten på det BioCote-beskyttede badekaret ved bruk.
  • Sølvioner er tilgjengelige for å motvirke de forurensende mikrobene. Sølvionene virker mot mikrober på tre måter:
    - Sølvioner går sammen med mikrobielle proteiner i cellen og celleveggen
    - Sølvioner forstyrrer DNA replikasjonen
    - Sølvioner fremmer dannelsen av frie radikaler
  • Mikrober dør og badekaret beskyttes mot mikrobiell nedbrytning.